Introductie

Het natuurlijke verouderingsproces van de huid resulteert in het geleidelijk dunner worden van de bindweefsellaag van de huid. Dat leidt tot rimpels, lijntjes en groeven. Maar ook neemt het volume van spieren, bot en vetweefsel af. Het vetweefsel, dat zich in compartimenten bevindt zal zich ook nog eens, onder invloed van de zwaartekracht, naar beneden kunnen verplaatsen. Deze verouderingsverschijnselen kunnen tegengegaan worden door het verdwenen volume onder en in de huid aan te vullen met de zogenaamde “fillers”. Wij werken altijd met Juvederm van Allergan.
Voor alle duidelijkheid, fillers vullen volume aan dat verloren is gegaan. Botox daarentegen heeft invloed op en geeft rust aan spieren die rimpels veroorzaken. In bepaalde gevallen combineren wij Botox en fillers in een behandeling.

De werkzame stof in fillers genaamd Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die zorgt voor de productie van elastine en collageen in de huid. Het geeft volume en zorgt voor de stimulatie van bindweefselcellen. Als u ouder wordt, neemt in de huid de hoeveelheid hiervan af. Hierdoor verliest de huid aan volume, teint en elasticiteit. Zo kunnen rimpels ontstaan. Met hyaluronzuur fillers krijgt de huid haar volume en natuurlijke elasticiteit terug en vervagen de rimpels. Na de behandeling wordt het gezicht zachter, heeft u een betere huidstructuur en meer volume in het gelaat. Hierdoor verhoogt het vochtgehalte en wordt het natuurlijke volume in de huidstructuur gecreëerd waardoor de lijntjes vervagen, de gezichtsvorm wordt versterkt of bijvoorbeeld vollere lippen het resultaat zijn.

Onze behandeling

Voordat u wordt behandeld, krijgt u een consult waar we samen met u een ‘custom-care plan’ opstellen. We kijken of er geen bezwaren zijn tegen deze behandeling.
Een filler behandeling duurt meestal rond de 30 minuten inclusief het consult. De arts brengt de filler (een doorzichtige gel) na desinfectie van de huid met een zeer dun naaldje rechtstreeks onder de huid. Er zit verdoving in de gel waardoor je de prikjes bijna niet voelt. Indien nodig kunnen we de huid nog extra verdoven. Na de behandeling kun je meteen je dagelijkse activiteiten hervatten. De behandeling bestaat dus uit een aantal prikjes. De prikjes kunnen op sommige plaatsen wel gevoelig zijn. Het is een zeer lokale behandeling en er is dus geen effect op de rest van het lichaam. Voor de behandeling kun je eventueel er voor kiezen om een uur voor de behandeling 1000mg paracetamol (2 tabletten van 500mg) in te nemen.

Mogelijke bijwerkingen

Het gebruik van hyaluronzuur injecties is erg veilig. Net als bij iedere cosmetische ingreep, zijn er altijd zeldzame risico’s en eventuele bijwerkingen. Onze arts informeert u hier altijd over tijdens het eerste consult. Daarom is het belangrijk dat u altijd eerlijk bent over eventuele gezondheidsproblemen of medicijngebruik.

Je kunt na behandeling met hyaluronzuur enige roodheid, zwelling, pijn, gevoeligheid, jeuk en/of bloeduitstorting verwachten. Dezelfde reacties die zich bij elke andere injectie kunnen voordoen. Het ongemak is echter maar tijdelijk en verdwijnt meestal binnen enkele uren tot dagen. Als je makkelijk vocht vasthoudt, kan dit enkele dagen aanhouden. Bij een lip vergroting is het verstandig het behandelmoment zorgvuldig te kiezen omdat je lippen er gedurende enkele dagen opgezwollen en wat ongelijkmatig kunnen uitzien. In een enkel geval is er sprake van een blauwe plek. Deze verdwijnt na een paar dagen en is eventueel makkelijk te camoufleren. Een injectie brengt altijd het risico met zich mee van infectie. Dit risico is gering door onze manier van behandelen en hoeft geen gevolgen te hebben voor het resultaat.

Wat mag je niet na een behandeling?
Voorzorg
* Gebruik 24 uur voor de behandeling geen alcohol of bloedverdunners/aspirine.
* Vrouwen die zwanger zijn of die borstvoeding geven behandelen we uit voorzorg niet.

Eerste 12 uur:
* Vermijd extreme gelaatsuitdrukkingen, alcoholconsumptie en make-up.

Eerste 24 uur:
Geen inspannende activiteiten en behandelde zone niet masseren. Probeer 1 a 2 dagen met je hoofd iets hoger te slapen en probeer niet op de geïnjecteerde zones te liggen.

Eerste 2 weken:
Extreme blootstelling aan zon, UV-licht, vriestemperaturen en sauna.
Na de behandeling kunt u even bijkomen met een drankje en indien nodig met een coolpack om de huid tot rust te laten komen.

Wat kun je wel doen?
* Gebruik ice pack op behandelde gebied om zwelling te voorkomen.
* Zo nodig arnica crème of andere ontstekingsremmende geneesmiddelen indien nodig.

Tevens maken wij na de behandeling met iedereen indien gewenst een afspraak voor nacontrole, waarbij met behulp van tevoren genomen foto’s het resultaat van de behandeling wordt geëvalueerd.

Wanneer kunnen wij niet behandelen

Allereerst wanneer de rimpels worden veroorzaakt door overmatige spieractiviteit of door een verslapping van de huid.
Indien er sprake is van (mogelijke) zwangerschap of borstvoeding wordt een filler behandeling niet uitgevoerd. De belangrijkste overweging is dat de filler zelf niet zozeer een risico vormt, als wel de behandeling van een eventuele complicatie door de filler. U mag wel na direct een filler behandeling zwanger worden, indien de deze ongecompliceerd is verlopen en de eventuele lokale reactie op de filler verdwenen is.

Wat kost een filler behandeling?

Onderstaand ziet u onze meest populaire behandelingen, neem contact met ons op voor alle mogelijkheden.
Voorhoofds- of fronsrimpels vanaf € 400
Kraaienpootjes en fijne lijntjes rondom de ogen vanaf € 400
Traangootjes vanaf € 400
Lipcontour en lipvolume beide lippen vanaf € 400
Jukbeenderen accentueren vanaf € 400
Wangen volume vanaf € 400